Terug naar werk (re-integratie)

Re-integratie

Wij weten dat het moeilijk kan zijn.

Heb je een Wajong-uitkering, of indicatie banenafspraak dan kennen wij jouw problematiek als geen ander. Op sommige momenten kan het zijn dat je even écht niet meer weet hoe je vooruitkomt. Hulp bij re-integreren kan dan heel goed van pas komen. We helpen je met onze kennis en netwerk om weer vooruit te komen. Zo kan je (snel) weer aan de slag met het werk dat jij leuk vindt. Als je dit wilt dan is er keuze uit meerdere trajecten. Welk traject het beste bij je past stemmen we graag persoonlijk af, maar hieronder vind je alvast wat beknopte informatie over de verschillende mogelijkheden. Soms heb je alle stappen nodig, soms maar één / twee en soms kunnen we je direct helpen aan een baan. Dit hangt af van jouw persoonlijke situatie. Je mag ons altijd bellen, we overleggen dan samen wat de beste optie is.

Stap 1: De allereerste stap naar werk.

Doorgaans beginnen we met een werk-fit traject, maar het kan zijn dat we je adviseren om eerst nog twee stapjes terug te doen. Dat doen we dan samen met jou in de vorm van een modulair traject. Vaak adviseren we dat wanneer er nog wat andere zaken spelen in je leven die aandacht vergen. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van structuur in je dag. We zoeken samen met jou naar activiteiten die kunnen bijdragen aan het oplossen van deze problematiek(en). Wanneer we het er samen over eens zijn dat deze in orde zijn nemen we de volgende stap.

Stap 2: Checken hoe je ervoor staat.

Doorgaans beginnen we met een werk-fit traject, maar het kan zijn dat we je adviseren om eerst nog een stapje terug te doen. Dat doen we dan samen met jou in de vorm van een praktijk assessment. Dit doen we bijvoorbeeld als het nog niet duidelijk is waar jij in uitblinkt OF wanneer je nog helemaal geen idee hebt van wat bij je past. Als dit het geval is dan kan een praktijk-assessment een goede tool zijn om hier zicht op te krijgen. M.b.v. een vragenlijst krijg je een duidelijk beeld van wat mogelijk voor jou zou werken. Hier gaan we vervolgens samen over in gesprek en brainstormen over de mogelijkheden. Als je meer duidelijkheid hebt gaan we de volgende stap zetten. Dit kan een werk-fit of werk-traject.

Stap 3: Het werkfit-traject.

Een werkfit-traject is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. We gaan samen met jou onderzoeken in welke mate je al fit genoeg bent om aan de slag te gaan. Voordat we aan de slag gaan informeren we jou over wat de stappen zijn. Zo kun je jezelf er al mentaal op voorbereiden. Wat we precies gaan doen hangt grotendeels af van jouw behoefte, wij zijn er voor jou! Dit kan zijn leren structuur krijgen, een arbeidsritme, maar ook simpelweg antwoord krijgen op de vragen die je ons stelt. Verder richten we ons samen op jou als persoon en hoe jij met je situatie omgaat en tot slot zoeken we naar wat mogelijkheden zijn voor een baan. Deze brengen we samen in kaart en op basis daarvan gaan we naar stap 4. Je kan dit het beste vergelijken met spiergroepen trainen bij het naar de sportschool gaan. Je begint rustig met trainen en je bouwt langzaam op, tot je het gewenste resultaat hebt, alleen dan natuurlijk om te werken. Je gaat eerst rustig kennismaken met wat voor soorten banen er zijn. Als je gevonden denkt te hebben wat bij je past gaan we de mogelijkheden verkennen. De volgende stap kan zijn dat we een werkervaringsplek zoeken.

Stap 4: Het naar werk-traject?

Ook dit traject doet precies wat de naam doet vermoeden. Een naar werk-traject is eigenlijk het vervolg op een werk-fit traject. Of je beide nodig hebt hangt af van jouw persoonlijke situatie. In dit traject ga je stap-voor-stap werken aan het zoeken naar de baan die bij je past. Je krijgt hulp bij de onderdelen zoals je CV, hoe - en waar te netwerken, hoe je effectief zoekt naar een baan - en we helpen je gesprekken voor te bereiden. Het naar werk-traject is de laatste stap richting jouw definitieve droombaan.

Plan telefonische afspraak

Zorg altijd dat je stap 1. eerst hebt afgerond voordat we bellen. Wij schatten m.b.v. jouw CV namelijk in of wij een goede match zijn om jou verder te helpen. Heb je jouw CV gemaild? Plan dan een afspraak op een door jou gekozen moment op de agenda.

Plan telefonische afspraak

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
27
28
29
30
31
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

nl_NLDutch