Verandering regelgeving

Waar moet ik op letten?

Nieuwe regelgeving

De overheid heeft vastgesteld dat er wat veranderd moest worden in de regelgeving. Daardoor zijn recent de regels in uw voordeel als werkgever en kandidaat gewijzigd. De nieuwe regelgeving moet bevorderen dat het werken met Wajongers voor beide partijen meer zou moeten opleveren. Welke voordelen zijn er voor mij? Dat leest u hieronder.

Voordelen voor Wajong-ers

Eindelijk is het zover! Wij wachtten er al een tijdje op, maar het is nu voor jou als Wajong-er mogelijk om meer geld over te houden wanneer je start met werken. Specifiek voor jou als Wajong-er wordt werken daardoor financieel een stuk gunstiger. In tegenstelling tot voorheen is het inmiddels ook zo dat je - ook al ga je werken - altijd terug kan vallen op je Wajong-uitkering als werken niet lukt. Die veiligheid haalt heel veel stress weg voor jou als kandidaat, het biedt je een veilig vangnet om te experimenteren met het weer gaan werken. Weet je al wel wat je wilt gaan doen, maar heb je nog niet de benodigde opleiding? Dan hebben we goed nieuws. Het is voortaan ook mogelijk om de opleiding die je wilt te volgen, maar gewoon je Wajong-uitkering te behouden. Je hebt door de nieuwe wetgeving altijd op zijn minst hetzelfde loon als een ander die evenveel uren draait in dezelfde functie. Val je nog in de oude regeling? Dan kijkt het UWV voor jou naar het verschil in uitkeringshoogte. Indien nodig (bij een verschil), krijg je een garantiebedrag van hen (als je nieuwe uitkering lager uit zou vallen dan je oude).

Plan telefonische afspraak

Zorg altijd dat je stap 1. eerst hebt afgerond voordat we bellen. Wij schatten m.b.v. jouw CV namelijk in of wij een goede match zijn om jou verder te helpen. Heb je jouw CV gemaild? Plan dan een afspraak op een door jou gekozen moment op de agenda.

Plan telefonische afspraak

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
27
28
29
30
31
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

nl_NLDutch