Waar moet ik op letten?

Waar moet ik op letten?

Belangrijk voor werkgevers

Wil je werken met Wajong-kandidaten dan zijn er een aantal factoren bepalende voor het slagen. Zoals het positief staan tegenover het werken met deze kandidaten, laat je vooraf goed informeren. Op deze manier zijn de verwachtingen en evt. de uitdagingen duidelijk. Dit vergroot de kans van slagen. Over het algemeen zijn sociaal ingestelde organisaties al standaard succesvoller in deze trajecten. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de leidinggevende van de kandidaat gewend is te werken met deze kandidaten OF er in ieder geval feeling voor heeft. We kunnen veel vooraf inschatten voor u als werkgever. Dit overleggen we graag persoonlijk met u, maar houdt er rekening mee dat het werken met deze kandidaten altijd een kleine bereidheid tot experimenteren behoeft.

Interne voorbereiding

Wilt u aan de slag met een van de kandidaten? Dan vergroot u de kans van slagen door: in te schatten of dit past bij uw medewerkers, dit af te stemmen met de huidige medewerkers, checken of het profiel van de kandidaat wel echt past bij de dagelijkse taken die hij of zij krijgt, te overleggen met het management en inzichtelijk te maken wat de kosten en opbrengsten zijn. Het kan evt. helpen om met andere organisaties/bedrijven (in uw netwerk) te overleggen wat de ervaring is die zij met kandidaten hebben.

Activiteiten Jobcoaching

Wat doe je zoal in een begeleidingstraject? Je krijgt natuurlijk de gesprekken, maar het kan ook zijn dat het nodig is om een training te volgen. Deze helpen je om jouw kansen binnen het bedrijf te versterken. Dit is bijvoorbeeld handig je makkelijk meekan in het bedrijf, maar dat er een aantal specifieke dingen zijn die je lastig vindt. Wat de beste aanpak is bespreken we uiteraard met jou (en evt. je werkgever).

Rechten en kosten

Als je een Wajong-, WIA- of ZW- (met indicatie) uitkering hebt of opgenomen bent in het doelgroep register - en minimaal 12 uur gaat werken - heb je recht op Jobcoaching. De kosten hiervoor worden vergoed door jouw gemeente en/of door het UWV, dit is afhankelijk van jouw situatie. Dit kan je zelf of samen met ons vooraf inzichtelijk maken.

Plan telefonische afspraak

Zorg altijd dat je stap 1. eerst hebt afgerond voordat we bellen. Wij schatten m.b.v. jouw CV namelijk in of wij een goede match zijn om jou verder te helpen. Heb je jouw CV gemaild? Plan dan een afspraak op een door jou gekozen moment op de agenda.

Plan telefonische afspraak

juni 2024
ma
di
wo
do
vr
27
28
29
30
31
3
4
5
6
7
10
11
12
13
14
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

nl_NLDutch